Etwinning awards 2009

Comment of jury (Dutch)

Vlaamse eTwinning wedstrijd 2009

02/06/2009

Op 20 mei werden voor het vierde jaar op rij de eTwinning prijzen uitgereikt.

eTwinning reikt ieder jaar prijzen uit aan Vlaamse scholen die op een vernieuwende manier samenwerken met andere scholen in Europa. Dit jaar werd “Innovatie en creativiteit” gekozen als thema voor de hoofdprijs.

In mei 2008 hebben de Europese ministers van onderwijs het jaar 2009 uitgeroepen tot Europees Jaar van Innovatie en Creativiteit. Voor eTwinning is dit thema niet nieuw. Innovatie en creativiteit is sinds de lancering in 2005 een centrale doelstelling van de actie én een van de criteria voor de prijzen.

De volgende winnaars werden in de bloemen gezet door mevrouw Natalie Verstraete, diensthoofd Internationale Relaties van het Departement Onderwijs en Vorming van de Vlaamse Gemeenschap:

Hoofdprijs Innovatie en Creativiteit
Project “Creative Commons” van Bart Verswijvel – Immaculata Instituut Oostmalle
 

Volgens de jury:  ”Het project maakt op een zeer intense en creatieve manier gebruik maakt van ICT. Het gevarieerde gebruik van web 2.0 tools heeft tot zeer mooie en originele eindresultaten geleid waarbij de leerlingen nauw betrokken waren. Dit project is ook duurzaam en kan overgedragen worden naar andere klassen en scholen.

(etwinning.classy.be)
 

More media

 video

video

  
pictures

et2009

   

 slideshow  (short presentation of project):

Advertisements
%d bloggers like this: